Solein_logoanim_yellow
Solein by Solar Foods

MAAILMAN VALLANKUMOUKSELLISIMMAN PROTEIININ LANSEERAUS

SOLEIN.COM          @SOLEINPROTEIN
Lähtökohdat

RUOANTUOTANNON MAAILMANLAAJUISEN KESTÄVYYSONGELMAN RATKAISU

Ainutlaatuinen tuote ihmiskunnan historiassa

Maailma tarvitsee nopeasti uudenlaisia ruoantuotannon ratkaisuja alati kasvavan populaation ja maaperän köyhtymisen ja riittämättömyyden vuoksi. Maanviljely ja eläinten kasvatus ovat pääsyitä ilmastonmuutokseen energiantuotannon ohella. Suurin osa kasvattamistamme kasveistakin menee proteiinintuotantoon, eläinten rehuksi. Sen sijaan, että metsiä raivataan ja tilaa vallataan tehotuotannolle, maapallon pinta-alaa tulisi vapauttaa metsille ja biodiversiteetin palauttamiseen.

Suomalainen Solar Foods on keksinyt tavan tuottaa maailman kestävintä proteiinia suoraan ilmasta otetuista ainesosista: typellä, vedyllä, hiilidioksidilla ja vedellä. Solar Foodsin piti seuraavaksi keksiä miten lanseerataan maailman mullistavin proteiini.

Solein_04_Nourishing_04
Muutos ihmisten ulottuville

Nykyisen, maapalloa tuhoavan, proteiinintuotannon pelisäännöt kyseenalaistava proteiini tuli saattaa globaaleiden ruokayhtiöiden tietoisuuteen. Ihmiskunnan kokoinen muutos olisi mahdollinen vain saamalla heidät valitsemaan kestävämpi proteiinilähde osaksi tuotteita ja sitä kautta kuluttajien saataville.

Uusi mullistava Solein tarvitsi kiteytetyn tavan viestiä B2B-kohderyhmälle.

Strategia/insight

SOLEIN PITÄÄ TUODA MIELIKUVALLISESTI TIEDELEHTIEN PALSTOILTA LAUTASILLE.

Kohderyhmiä palveleva brändi

Vaikka kyseessä on maailman ruoantuotannon kestävyysongelmaan vastausta tarjoava proteiini, nousi strategiassa keskeiseksi ratkaista, että mitä uusi proteiini konkreettisesti tarkoittaa valmistajille ja kuluttajille. Lähtökohtaisesti hankala asia, laboratoriossa valmistettava proteiini, kaipasi lähestyttävän kulman, joka nopeuttaa kaupallistamista ja helpottaa neuvotteluita.

Tärkeää oli viestiä B2B-päättäjille, että Solein sulautuu kuluttajien päivittäiseen ruokavalioon – niihin tuotteisiin ja ruokailutottumuksiin, joihin kuluttajat ovat tottuneet. Tärkeää oli lupaus siitä, että kuluttajan ei tarvitse uhrata mahdollisuuksiaan nauttia ruoasta.

Solein_03_Foods_08
Solein_triangle (1)
B2B-viestintästrategia

Soleinin B2B-strategiaan luotiin viestihierarkia, joka koostui kolmesta tasosta:

  1. Monikäytöinen ja mukautuva. Solein voi korvata muut proteiinit monipuolisesti, eikä vaadi kompromisseja maussa eikä käytössä.

  2. Luonnollinen ja ravinteikas. Solein sopii kaikille ja voi ravintoarvoltaan korvata muut proteiinit, ja

  3. Kestävä ja eettinen valinta. Kestävä ja eettinen valinta. Joka kerta kun syöt Soleinia, olet osa ruoan vallankumousta maailman ekologisimman proteiinin ansiosta.

Kohderyhmien lukijat vakuuttuvat hierarkian alatasojen viesteistä vasta, kun ylätason kysymyksiin oli saatu vastaus.

Luova ratkaisu

YOUR EVERYDAY REVOLUTION.

Nimi ja pääviesti

Uusi tuote ristittiin Soleiniksi viestimään uusiutuvasta energiasta ja ilmasta tehtävästä proteiinista. Solar Foodsin pääsanomalla, sillä että ruokaa pystytään tekemään ilmasta, saadaan ihmisten huomio, mutta ruokayhtiöiden päättäjille pitää olla oma puhutteleva tarina ja tuotebrändi, joka vakuuttaa heidät siitä, että Solein on tehty vastaamaan heidän tarpeitaan.

Pääviesti, “Your everyday revolution” muuttaa ruokayhtiöiden jokapäiväiset tuotteet vallankumouksellisiksi. Tärkeää oli esitellä, että Solein sulautuu mahdollisimman laajasti nykyisiin ruokatuotteisiin.

Solein_key_03 (1)
Solein_key_02 (1)
Tie sydämeen käy vatsan kautta.

Vaikka maanviljelyn sijaan Solein syntyy ilmanviljelystä, näytimme että siitä kokatut ruoat ovat yhtä herkullisia, monipuolisia, luonnollisia ja ravitsevia. Ja moninkertaisesti kestävämpiä.

Jokainen yksinkertainen ruokailuhetki voi olla maailmaa mullistava uuden keltaisen proteiinin ansiosta. Maailman ruoantuotantosysteemit muuttuvat, kun tavallisten kaupasta ostettujen ruokien proteiini tuleekin ilmasta.

Toteutus

HERKULLISEN DYNAAMINEN

Loimme monikanavaisen digitaalisen sisältöstrategian, jonka ytimessä oli uusi globaalia huomiota herättävä tuotebrändi Soleinille. Identiteetti rakentui jokapäiväiselle vallankumoukselle, soleininkeltaiselle värille ja liikkuvalle kuvalle logosta lähtien. Soleinin tekniset ominaisuudet yhdistyivät herkullisiin ruokavideoihin, luoden mielikuvaa 2030-luvun ruoan mahdollisuuksista ja Soleinin sopivuudesta eri tuoteportfolioihin.

Solein_branding
Logo – ikkuna tulevaisuuteen

Dynaamisessa logossa näkyy Soleinin taianomainen ilmestyminen kuin tyhjästä, muuttuen ikkunaksi tulevaisuuden mahdollisuuksiin joka muistuttaa myös bioreaktorin ikkunaa, jossa Soleinia kasvatetaan.

Solein_logoanim_yellow
Solein_website_02
Verkkosivut

Verkkosivuilla eriteltiin jokainen ruoka pastasta pihveihin ja miten Solein voi korvata nykyiset proteiinit tutuissa ruoissa.

Laiteagnostiset verkkosivut toteutettiin HubSpotilla, joka mahdollisti integroidun sähköposti- ja some-markkinoinnin, jolla johdettiin seuraajat syventymään tarinoihin kokkaamisen tulevaisuudesta.

Uutiskirje ja sisällöntuotanto

Säännöllinen uutiskirje esitteli Solein-ruokia, kuratoituja uutisia ja omia ajatusjohtajuusartikkeleita Mediumissa. Uutiskirjeestä tehtiin helppolukuinen, noudattaen ravintolamenun logiikkaa alkaen alkupalafaktoista ja loppuen piristävään, animoituun jälkiruokakuvaan.

solein_newsletter_cropped
Sosiaalinen media

Instagramissa @soleinprotein paljasti kiinnostavia ravintotiedonjyväsiä ja esitteli huippukokin avulla millaisia ruokia voi syntyä kokeellisessa keittiössä.

Solein_some_04
Tulokset

GLOBAALIA HUOMIOTA KUIN TYHJÄSTÄ.

 

Maailman makunystyrät heräsivät.

Solein on kerännyt valtavasti huomiota ympäri maailmaa suhteellisen pienellä budjetilla. Loimme markkinointimateriaaleja, jotka levisivät kansainväliseen mediaan joka mantereelle. Tuote on esitelty mm. BBC:llä, Guardianissa, Bloombergissa, Euronewsissä, ja Reutersissa. Mediat Etelä-Afrikasta Kiinaan tarttuivat kiinni ilmiöön, joka oli sekä tieteellisesti että kulinaristisesti kiinnostava.

Solein_Global_PR_4
Ilmastorahasto_yellow
Suomen keihäänkärkiyritykseksi ja miljoonia euroja rahoitusta.

Brändin suunnittelu, lanseeraus ja sisällöt edistivät useita kansainvälisiä rahoitusneuvotteluita vuoden 2021 aikana. Solein vakuutti Suomen valtion uuden Ilmastorahaston ja Solar Foodsista tuli 2021 rahaston ensimmäinen sijoituskohde ikinä 10 miljoonan euron rahoituksella. 

 

Digitaalinen elämys puri ruokateollisuuteen.

Ketterät menetelmät, selkeä strategia ja sisältösuunnittelun samanaikainen kehitys UX:n kanssa mahdollistivat nopean ja startupin budjetille ystävällisen toteutuksen. Rahoitusneuvottelujen edistyminen ja lukuisat uudet kumppanuusneuvottelut todistivat, että uusi tuotebrändi ja sivusto olivat kaiken vaivan arvoisia.

Uusi sisältöstrategia ja digitaaliset kosketuspisteet moninkertaistivat Soleinia hakevan liikenteen. Uutiskirjeen seuraajista 18.5% eli lähes viidennes on vahvistettu ruokateollisuuden tai ruokatutkimuksen alalla oleviksi. Todellinen luku voi hyvin olla suurempi. (Lähde: HubSpot)

Kiinnostus Soleinia kohtaan on kasvavaa, eikä kampanjaluontoista. Brändi lanseerattiin huhtikuussa 2021, jonka jälkeen uutiskirjeen seuraajamäärä on kasvanut n. +17% kuukausitahdilla . Kaikki kasvu on ollut orgaanista eli klikeistä ei ole tarvinnut maksaa. (Lähde: HubSpot)

Keskustelu Soleinin ympärillä on siirtynyt scifistä nykyhetkeen. Soleinin funktionaaliset ominaisuudet herättävät keskustelua ravintoarvoista ruokavalioihin:
onko Solein vegaanista (on), mitä kaikkea ruoka-aineita sillä voidaan korvata (uusia sovelluksia keksitään lisää koko ajan) ja onko Soleinissa kolesterolia (ei ole). 

Solein yltää tällä hetkellä yli 10 000 000 hakutulokseen Googlessa. Googleta vaikka. 

10M EUR

rahoitusta vuonna 2021

30K EUR

verkkopalvelun budjetti

17%

orgaanista seuraajamäärän kasvua kuukausittain

18,5%

seuraajista ruokateollisuuden alalla

yli 10 M

hakutulosta Googlessa

1700

uniikkia Google-hakua kuussa

Toivoa.


Tärkeänä lopputuloksena synnytimme myös luottamusta siihen, että kaikki kääntyy parhain päin tulevaisuudessa. Voimme viimein näyttää maailmalle todistusaineistoa, että ruoan vallankumous on pian joka lautasella.

slitherybug3

IN ENGLISH

Solar Foods invented a ground-breaking way to produce the world's most sustainable protein - Solein - directly from thin air, skipping planet-burdening agriculture entirely. Appearing in science news would not cut it. We needed the attention of food industry decision-makers, so a new globally attractive brand was born. A fresh identity that was yellow like Solein and a story with the tagline "Your everyday revolution" communicated how partners can make their own food products revolutionary with Solein. A dynamic website and a multi-channel digital content strategy combined Solein's technical features with vibrant food videos and stories, showing that food made with Solein is as delicious, versatile, natural, and nutritious as the foods you have come to know and love. And radically more sustainable.
WATCH THE VIDEO

 

  • Työn nimi: Maailman vallankumouksellisimman proteiinin lanseeraus
  • Työn suunnitteluun osallistuneet yritykset: Avidly
  • Työn tuotantoon osallistuneet yritykset: Avidly, Veli Creative, Tomevski & Co
  • Asiakas: Solar Foods
  • Kilpailukategoriat: DesignPienen budjetin verkkopalvelu
  • Linkki kilpailutyöhön: solein.com, @soleinprotein