Asiakaspersoonat

Luo asiakaspersoonat ja -polut – kirkasta brändi!
Case Kielo

Asiakas <3 Brändi

Persoonat

Tämän päivän voittavat brändit vaikuttavat, hyödyntävät trendejä, erottuvat rohkeasti ja ovat asiakkailleen merkityksellisiä. Nämä brändit tietävät miksi ne ovat olemassa ja osaavat viestiä sen niin että liskoaivoissa tuntuu. 

Niinikään menestyvät brändit puhuttelevat täsmällisesti ja personoidusti omia asiakkaitaan. Ne ymmärtävät asiakkaidensa maailman; mitkä ovat heidän haasteet, tarpeet ja ostamisen motiivit. Lisäksi vaikuttavat brändit tietävät missä kanavissa, milloin ja millaisilla viesteillä niiden asiakkaat ovat tavoitettavissa. 

Kerromme sinulle lokakuun aamutilaisuudessamme miten brändejä kirkastetaan sekä miten asiakaspersoonia ja -polkuja luodaan. Esittelemme brändin 4 näkökulmaa ja 3 tasoa. Asiakaspersoonien ja -polkujen luomiseen tutustutaan inbound-mallin avulla. 

Vahvaa strategiapläjäystä konkretisoimme kertomalla miten näitä työkaluja käytettiin Kielo Office Solutions Oy:llä, joka määrätietoisesti vastaa tämän ajan ja tulevaisuuden yritysten tarpeisiin. 

Aamun tiiviin setin vetävät Jyväskylän omat, viestinnän strategi, Anna Sorko sekä Content lead, Katja Ruokamo. He auttavat sinua katsomaan brändiännei ja asiakkaitanne uusin silmin. 

Lue Annan postaus aiheesta ja varaa paikkasi aamutilaisuudessa nyt. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta.

Ilmoittaudu

AIKA JA PAIKKA

Torstai 31.10.2019 klo 8.30–10.45

Aamutilaisuus järjestetään Avidly Jyväskylän toimistolla, Torikeskuksen 4:ssä kerroksessa. Paikalle löydät parhaiten tulemalla liukuportaiden takana olevalla asiakashissillä.

OHJELMA

8.30–9.00 Kahvia, teetä ja pientä aamupalaa.

9.00–10.15  Merkityksellisen brändin kirkastaminen, Anna Sorko

Asiakaspersoonien ja -polkujen luominen, Katja Ruokamo

10.15–10.30 Case: Kielon brändiuudistus, 2 asikaspersoonaa ja -polkua

10.30–10.45 Keskustelua

10.45 Tilaisuus päättyy

Asiantuntijat:

Sorko Anna

Anna Sorkon erityisosaamista on ymmärryksen ja yhteyksien luominen. Hän on perehtynyt erityisesti merkityksellisten brändien rakentamiseen sekä asiakas- ja sidosryhmäymmärryksen luomiseen niin fasilitoinnin kuin tutkimusten avulla.

RuokamoKatja2

Katja Ruokamon intohimona on saattaa kohderyhmien, kanavien ja keinojen palapeli tuloksekkaasti yhteen siten, että kokonaisuus heijastaa organisaation arvoja ja olemassaolon tarkoitusta.

Ilmoittaudu mukaan