Skip to content

Mestre AI-meldinger og dra nytte av fordelene med vårt rammeverk

3 mins read

AI-verktøy er uvurderlige for markedsføring ettersom de forbedrer effektiviteten og produktiviteten, men det krever øvelse å kommunisere effektivt med dem. Tenk at du skal snakke med AI-verktøy som ChatGPT slik du vil snakke med en veldig bokstavelig person - du må stave ting og være tydelig for å få best mulig resultat.

Heldigvis har vi her på Avidly øvd på kommunikasjonsferdighetene våre og har oppdaget at det å oppnå de ønskede resultatene handler om å mestre det å skape AI-meldinger, såkalte AI-prompts. Det er en kunst å skape spørsmål som lar robotvennene våre forstå og svare på menneskespråk.

I denne artikkelen utforsker vi det grunnleggende om hvordan du skaper AI-meldinger, introduserer deg for vårt velprøvde rammeverk for oppbyggingen av meldingene og viser deg hvordan forskjellige roller i markedsføring kan bruke disse for å øke effektiviteten.

 • Hva er AI-prompts?
 • Hva er bygging av AI-prompts?
 • Vårt rammeverk for å bygge AI-prompts
 • AI-prompts i ulike markedsføringsroller

 

Hva er AI-prompts?

AI-prompts eller AI-meldinger er vår måte å fortelle AI-verktøyene hva vi vil ha og hvordan vi vil ha det. Tenk på det som en kommando eller en instruksjon. Se eksempelet under:

chatgpt prompting

Du kan bruke AI-meldingene til å produsere tekst eller bilder. For å produsere et bilde fra en AI-melding, må du fortelle verktøyet hvordan du vil at bildet skal se ut. La oss prøve det på et populært AI-verktøy for bilder kalt DALL-E 2.

DALL-E prompting

Som du kan se, ga begge forespørslene de resultatene jeg ba om. De var imidlertid ganske enkle forespørsler. De virkelige kommunikasjonsferdighetene kommer inn i bildet når du leter etter mer spesifikke resultater - det er her du må mestre konstruksjonen av AI-meldinger.

 

Hva er AI prompt building?

Å bygge AI-meldinger er å justere meldingene du gir AI for å gi de beste resultatene. Det er viktig å vite hvordan du gjør dette for å oppnå de ønskede resultatene. Hvis du fortsetter å gi uklare meldinger, vil du ende opp med å bli frustrert.

Vår strategisjef (også kjent som Chief Prompting Officer), Josh Quarrie, sa det best:

"Kvaliteten på utdataene du får fra AI, avhenger av kvaliteten på inndataene du gir."

La oss se på denne ostreklamen et øyeblikk.

 

En liten gutt blir bedt av moren sin om å kjøpe gouda i en lokal ostebutikk. Men når gutten kommer frem så stapper han munnen full av osteprøver og forteller den ansatte hva han vil ha med munnen full. Den ansatte forstår ikke hva han sier fordi munnen hans er full av ost, så han tar med seg havarti i stedet for gouda. 

Gutten gir en uklar forespørsel til den ansatte, så til gjengjeld får han et dårligere resultat enn ønsket. 

Heldigvis har vi bygget det perfekte rammeverket for å hjelpe deg med å lage AI-meldingene som gir deg de beste resultatene.  

Vårt rammeverk for AI-prompts

Når du lager gode AI-prompts, er det tre ting du ønsker å oppgi - i denne rekkefølgen:

 • Innstilling - angir tonen eller konteksten
 • Instruksjon - hva du vil at den skal gjøre
 • Data - kildedata eller eksempler
Her er et eksempel på en gjennomtenkt ledetekst:

Tenk deg at du er en fulltids innholdsprodusent som jobber i et digitalt markedsføringsbyrå (innstillingen). Skriv tre ideer til blogginnlegg om temaet "valg av din neste luksusferie" (instruksjonen). Legg vekt på vær, mat og mennesker (data).

La oss se hvordan dette spiller seg ut.


chatgpt prompt

Ikke dårlig, men det kunne vært bedre. La oss legge til litt mer informasjon. 

For å bli mer avansert med AI-meldingene dine må vi gå videre til neste del av rammeverket, nemlig å legge til klassifisering. Du trenger ikke å legge til alle disse, bare de som gir mening for  din prompt.

Klassifikatorer:

 • Scope - intervall som skal utføres
 • Format - for eksempel bruk av HTML eller markdown
 • Målgruppe - hvem vil du nå med innholdet ditt
 • Tid - legge til en spesifikk tidsperiode, f.eks. år 2020
 • Begrensninger - for eksempel antall tegn

Vi bruker samme eksempel som ovenfor men med litt mer informasjon for å se det i praksis. 

"Forestill deg at du er en fulltids innholdsprodusent som jobber i et digitalt markedsføringsbyrå. Skriv to ideer til blogginnlegg om hvordan du velger din neste luksusferie, med vekt på vær, mat og mennesker. Skriv dem i tabellformat med en kolonne som forklarer begrunnelsen din. Bloggen skal være rettet mot kanadiske ferierende i vurderingsfasen. Hver tittel bør ikke overstige 20 ord."

Resultat:

markdown table prompt

Imponerende. Dette rammeverket kan levere de ønskede resultatene, uansett kontekst. Det finnes ingen grenser når det gjelder å lære å kommunisere effektivt med kunstig intelligens.

AI-prompts i ulike markedsføringsroller

Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke dette rammeverket? 

Jeg spurte medlemmer av markedsføringsteamet vårt hvordan de bruker AI i sine roller. Her er noen av svarene: 

Utforming og utvikling

Grafisk designer Bilal Padia forteller om sin favorittfunksjon innen AI så langt:

"Vi hadde et tilfelle der kunden trengte en spesifik funksjonalitet i en dra-og-slipp-spørreboks. Ved hjelp av ChatGPT kunne jeg be om HTML- og CSS-kode i tillegg til Jquery. Jeg kopierte deretter koden til CodePen for å teste resultatet. Dette sikret at utviklingsteamet hadde et bra utgangspunkt, og sparte dem for timevis med arbeid med å undersøke og skrive kode."

Til å begynne med var meldingen han brukte enkel, men så brukte Bilal ferdigheter i AI-prompts for å oppnå det endelige resultatet.

design and development chatgpt

Bilal ba deretter AI om å lage koden han mottok og legge den inn i CodePen - en nettbasert kodeditor.

codepen prompt

PPC

PPC-spesialisten Peter Fletcher bruker ChatGPT til å oversette nøkkelord til fire forskjellige språk.

PPC prompting

Content

Jeg bruker AI hver dag i min rolle som innholdsspesialist i Avidly. Innhold er imidlertid et område der du ikke bare kan stole på at AI "gjør jobben for deg". Det er et flott verktøy for å redusere forskningstiden og gi inspirasjon.

Jeg bruker skriving av en Instagram-tekst som et eksempel. Selv om jeg ikke er spesialist på sosiale medier, er det et bra eksempel! 

Her bruker jeg vårt velprøvde rammeverk for å få litt inspirasjon:

social media prompt

Jeg liker resultatet, men jeg tror det kunne trenge noen justeringer. Ved å bruke mine menneskelige ferdigheter endte jeg opp med dette som det endelige resultatet:

Screenshot 2023-04-18 at 11.05.45

For å oppsummere

Vi må alle lære oss å kommunisere effektivt på et eller annet tidspunkt i livet. Men hvem visste at vi måtte lære oss hvordan vi skal kommunisere med roboter på best mulig vis? 

Det krever øvelse å lære å skrive effektive AI-meldinger som gir resultater. Men med dette nyttige rammeverket har vi kuttet ned på mye prøving og feiling for deg. Test det gjerne ut for å få ut det beste av AI-verktøyet du bruker. 

Våre eksperter holder seg oppdatert og har alltid oversikt over det seneste innen AI. Om du vil vite hvordan vi kan hjelpe din virksomhet med å vokse med hjelp av AI så må du gjerne ta kontakt!

Kontakt oss