Skip to content

Skriv det gode autosvar inden ferien

2 mins read

Ferien står for alvor for døren, og det er ved at være tid til klipklapper og faktor 30 – dermed vil mailboxen også de kommende uger flyde over med autosvar-mails fra feriefolket. Men hvorfor ikke bruge pladsen til at bygge lidt på relationen til dem, der gerne vil i kontakt med dig?

Jeg har eksperimenteret lidt med mit autosvar, når jeg en sjælden gang imellem har tilladt mig at være væk fra mailen i mere end 24 timer. Og jeg må sige, at resultatet har været overvældende. Ved at fortælle lidt mere end bare, hvornår jeg er tilbage på pinden, har jeg oplevet en øget interesse fra kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Mine små teasere har lagt et personligt lag på relationen til rigtig mange mennesker – en ret skæg opdagelse, synes jeg.

Jeg har ud fra de erfaringer samlet et par tips og gode råd, som du kan bruge, når du lige om lidt skal i gang med at formulere din feriemail.

Overblik:

Del ud af dig selv

Det handler i bund og grund om, at du skal give lidt af dig selv. I stedet for standard-frasen: ”Jeg er ikke på kontoret før mandag d. 22,” så fortæl lidt om grunden til dit fravær. Det gør folk nysgerrige og er et rigtig godt samtaleemne for den vigtige smalltalk, når I snakker/skriver sammen næste gang.

Min seneste feriemail lød således:

“Tusind tak for din mail.

Jeg står i en lille uge og kigger på et stykke landevej og nogle racerbiler ved den franske provinsby Le Mans og tjekker derfor ikke mails igen før tirsdag d. 25/6.

Hvis det virkelig haster, kan du kontakte mine kollegaer, Jesper Krusell, tlf. 2232 5261 eller Brian Stræde, tlf: 4042 8781”

Samtlige, jeg har talt med efterfølgende som opfølgning på mine mails, har som det første spurgt ind til, hvordan oplevelsen var. Det samme var tilfældet, da jeg besøgte min bror i Norge eller tog et par dage i Lalandia med ungerne.

Modtagerne af mit autosvar har lært en flig af mig at kende, hvilket vækker tillid og forstærker vores relation. Det er naturligvis en smagssag, om man ønsker på den måde at dele ud af sit privatliv. Jeg mener, at det er prisen værd, så længe det ikke tager overhånd – i ovenstående eksempel mener jeg ikke, jeg har krænget hele min sjæl ud for et professionelt publikum.

Giv modtageren faglige input

Ønsker du ikke at bruge den personlige fremgangsmåde, er det også en mulighed at dele ud af et par faglige guldkorn eller lidt ekstra bonusinfo, der kan gøre modtageren klogere:

”Nu jeg alligevel har dig… Arbejder I med leadgenerering eller inbound marketing? Overvejer I at begynde på det? Få inspiration og gode råd ved at downloade vores e-bog med 27 tips til brandvarme leads"

Få 27 tips til leadgenerering - download guide

Husk formalia

Hvor forfriskende et kreativt autosvar end kan være, så skal du stadig huske de nødvendige formalia for at feriemailen opfylder sit formål. Brug derfor denne tjekliste, så du er sikker på at få det hele med:

  • En venlig indledning, hvor du takker for henvendelsen.
  • Den personlige vinkel. Fortæl kort, hvad du skal bruge ferien på, eller brug pladsen til noget nyttig information til modtageren.
  • Slutdato – skriv hvilken dato, du er tilbage – ikke hvor lang ferien er, da modtageren jo kan henvende sig i hele ferieperioden.
  • I mellemtiden – hvordan skal modtageren forholde sig i tilfælde af, at sagen ikke kan vente. Hvem skal man så henvende sig til? Husk lige at tjekke, at vedkommende ikke selv er på ferie.
  • Denne mail – Hvis du ikke bruger den første dag efter ferien på at gennemgå din mailboks, bør du også fortælle, hvornår og om modtageren kan forvente svar.
  • Afrunding – Slut gerne mailen af med en friskt, men passende afrundende hilsen a la ’Ha’ en fantastisk sommer – Jeg glæder mig til at høres ved efter ferien’.

 

P.S - se andre kreative autosvar

HubSpot har i øvrigt samlet en stribe af de mere kreative autorespondere ved ferietid, som du kan læse mere om på deres blog.

Hav en skøn ferie!

Guide til indholdsdistribution CTA

(Note: Artiklen er skrevet af en tidligere ansat hos Avidly)