Skip to content

[Content marketing case] En advokat, der skriver, så målgruppen forstår

2 mins read

Advokat Jacob Tøjner blogger om bl.a. holdingselskaber. På sin hjemmeside skriver han om jura, der er relevant for iværksættere og mindre og mellemstore virksomheder, og hele hans salgs- og marketingsindsats tager udgangspunkt i content marketing.

Du blogger og laver video om noget så kedeligt som holdingselskaber, ansættelsesbeviser og aktionærlån. Hvorfor gør du det?

Der er to årsager: Idealisme og markedsføring. For det første synes jeg, at der er for lidt konkret, brugbar info til iværksættere og mindre og mellemstore virksomheder, som er min målgruppe. Da jeg startede, var der mig bekendt ikke noget, der hed content marketing - jeg kendte det i hvert fald ikke.

Jeg ville bare gerne vise, at jeg kunne formidle relativt komplekst stof på en måde, så målgruppen kan forstå. For det andet har det så vist sig, at det er et yderst effektivt markedsføringsredskab. Jeg bliver jævnligt kontaktet af folk, der fortæller mig, at de kan bruge mine råd, og at de bruger min hjemmeside og min blog, fordi de finder det, de søger.

Dermed får jeg også vist, at jeg kan mit stof. Samtidig sparer jeg en masse tid, fordi jeg får besvaret nogle generelle spørgsmål på én gang.

Hvad får du ud af det?

Efter jeg så har lært at bruge Google Analytics, står det helt klart, at content marketing er det eneste saliggørende. Jeg har i de seneste to år ikke brugt en eneste krone på Adwords, og det kan jeg godt mærke…

Det er i øvrigt vigtigt at understrege, at content marketing er mere end bare at skrive blogindlæg. Jeg skal virkelig levere noget, der har værdi for modtagerne, og jeg skal også variere formen ved eksempelvis at lave videoindslag.

Der er flere, der har fået øjnene op for den her måde at markedsføre sig og drive sin forretning på. Der er simpelthen kommet konkurrence på kvaliteten af indhold. Jeg er jo ikke længere den eneste, der skriver om holdingselskaber, og derfor skal jeg levere varen.

Selv om der helt givet er nogen, der tager den viden, jeg giver væk, og siger tak og forsvinder, er der jo mange, der siger tak og bliver hængende og bliver gode kunder. Så mit content medfører, at jeg har solgt mig selv, allerede inden jeg har talt med folk. 

Jakob Tøjner fortæller om fordelene ved et holdingselskab:

Vil du have flere gode idéer til at blive mere synlig på nettet? Så få vores  guide til indholdsdistribution i inbound marketing lige her.

Hvordan konverterer du besøgende til kunder?

I den perfekte verden blev alle besøgende kunder, men på den anden side er det jo ikke alle oserne i en tøjbutik, der køber noget. Alligevel lukker man jo også de folk ind i butikken, som bare gerne vil kigge – det kunne jo være, de kom igen og købte noget.

Jeg kan se, at 25 procent af min besøgende er gengangere, så de må jo synes, at der er noget at komme efter. Med hensyn til call to action’s er jeg ikke så meget for en stor rød ”KØB”-knap; jeg vil ikke presse nogen til at købe. Men i bunden af mine indlæg er jeg begyndt at linke advokatydelser, der relaterer til emnet, så man som besøgende ved, hvor man skal gå hen for at købe hjælp.

Arbejder du på det hver dag, eller sætter du noget tid af med længere mellemrum og laver flere indlæg?

Jeg tænker hele tiden i content, og jeg overvejer, hvad der egner sig til et indlæg. Jeg laver dem typisk om aftenen, og hvis det er muligt, laver jeg en stak indlæg ad gangen, som jeg gemmer.

Det er vigtig for mig at have en buffer i form af blogindlæg, så jeg ikke kommer bagud og bliver presset i forhold til at skulle lave noget nyt. Sker det, er det for nemt at lade være, og det kan jeg tydeligt se på statistikken over besøgende på hjemmesiden. Jeg bliver simpelthen straffet. Mit mål er, at jeg skal lave mindst ét indlæg om måneden – meget gerne mere.

Hvad har du oplevet som den største barriere for at vedligeholde din content marketing-indsats?

Det sværeste er at blive ved med at holde sig til. Det er misforstået at tro, at man har sat en bølge i gang. Det er fedt nok at smide en sten i vandet, men du skal altså blive ved. Sørg for, at din side er ajourført, og sørg for, at din blog er struktureret.

Der er mange, der tror, at de besøgende kommer ind på forsiden – det er totalt misforstået. Folk kommer ind via Google og lander på undersider, så derfor skal der være værdifuldt indhold på hele hjemmesiden, og der skal linkes mellem siderne. Det er væsentligt, at du holder din hjemmeside ”i form”. Så det er altså hårdt arbejde. 

Få 27 tips til leadgenerering - download guide